U bent hier

verenigingen

Naam verenigingaflopend sorteren Korte Omschrijving Provincie Website
Aarschotse Gidsenbond

De gidsenbond van Aarschot (AGB) is een groep van enthousiaste gidsen, uit verschillende soorten hout gesneden, die jullie willen laten kennismaken met het rijke verleden van de pittige stad Aarschot. Ze bieden, in samenwerking met de dienst toerisme, een aantal rondleidingen aan door de stad Aarschot of door één van haar deelgemeenten.

Vlaams-Brabant
Antwerpse Stadsgidsen - KGvA

De Antwerpse Stadsgidsen is de gidsenvereniging van de stad Antwerpen.  220 enthousiaste, officieel opgeleide en erkende stadsgidsen, leiden U rond in een veelheid van bestemmingen. 

Topwandelingen zijn : naast de klassieke 16de eeuwse stadswandeling, het Centraal Station, het MAS, Kathedraal, Rubenshuis, Diamant, ...

Antwerpen
Bilzerse Gidsenvereniging

De Bilzerse gidsenverening bestaat sinds 1989 en heeft als doel het begeleiden van groepen tijdens toeristische bezoeken in en rond Bilzen. Smaakmakers in de programma's die de gidsen aanbieden zijn :

-het historisch statdscentrum met kerk en stadhuis

-de landcommanderij van Alden Biesen

-een rondrit of fietstocht doorheen het glooiende landschap

-een bezoek aan het plantendorp met abdijsite te Munsterbilzen

Contact: toerisme.bilzen@bilzen.be of rudi.boelen@telenet.be

Limburg
Dendermondse Gidsenkring

De Dendermondse Gidsenkring is een actieve vereniging van een 17-tal gediplomeerde gidsen die in nauwe samenwerking met de dienst Toerisme leuke rondleidingen, themawandelingen, halvedagtrips en daguitstappen op maat samenstelt voor groepen of scholen. Er is zelfs een dagtrip uitgewerkt voor mensen met rolwagens. Een aantal keer per jaar worden ook themawandelingen georganiseerd waarop individuele personen zich kunnen inschrijven.

Oost-Vlaanderen
Diestse Gidsenbond

De Diestse Gidsenbond verzorgt al meer dan 30 jaar de toeristische rondleidingen in dit gezellige stadje. Met een begijnhof dat Unesco-werelderfgoed is, restanten van een 19e-eeuwse verdedigingsgordel met 2 unieke forten (citadel en Fort Leopold), de titel van Oranjestad en een pak beschermde monumenten heeft deze parel in het Hageland verrassend veel troeven in huis. De Diestse stadsgidsen brengen al dat erfgoed tot leven en zorgen voor een onvergetelijk bezoek.

Vlaams-Brabant
Geelse Gidsenbond

De Geelse Gidsenbond wijst u graag de weg in de wereldberoemde Barmhartige Stede. De stadsgidsen wijken graag af van de voor de hand liggende paden.

Antwerpen
Genker Toeristische Gidsen

Genk is een jonge stad, begonnen als een klein kerkdorp en na de ontdekking van de steenkool uitgegroeid tot een stad met meer dan 66.000 inwoners van honderd verschillende nationaliteiten.  Wie Genk voor het eerst bezoekt is vaak verrast door het groen, de uitgestrekte oppervlakte en de aanwezigheid van verschillende gehuchten. Ook al is Genk geen klassieke historische stad, toch heeft ze veel waardevolle monumenten en plekken, die een bezoek waard zijn.

Limburg
Gentse Gidsen vzw

De Gentse Gidsen (GG) is een vereniging van officieel gediplomeerde, toeristische - en museumgidsen, erkend door Toerisme Vlaanderen.
Meer dan 100 gidsen staan voor u klaar! We koppelen een grondige kennis aan onze warme liefde voor Gent, en staan te popelen om u te laten genieten van alles wat Gent te bieden heeft.
Een klassieke stadsverkenning, een boeiende themawandeling, een ontspannende boottrip, een interessant museumbezoek of een hippe fietstocht: de mogelijkheden zijn onbeperkt in deze levendige stad. Wij maken daar samen met u graag een onvergetelijke belevenis van!

Oost-Vlaanderen
Gidsen Limburgse Kempen vzw

 

Wij zijn een vereniging die een goede samenwerking nastreeft met de Toeristisch infokantoren in de regio Noord-Limburg.

Onze vereniging staat met haar gidsen klaar om de bezoeker aan Limburg een aangenaam dag of verblijf te bezorgen.

 

Limburg
Gidsen van Bokrijk

Rondleiden van bezoekers aan het Openluchtmuseum in Bokrijk.

Limburg

Pagina's